Page content

article content

Wat is Bodytec?

Bodytec heeft zijn intrede gedaan en is een ware trend aan het worden! Spieren, waarvan je niet eens wist dat je ze had, worden op een effectieve manier getraind. En dat in een tijdsbestek van 20 minuten! Fijn toch, die technologie van tegenwoordig?!

Bodytec is gebaseerd op Electro Musculaire Stimulatie (EMS training). Acht grote spiergroepen, zoals de benen, billen en buik, worden tegelijkertijd intensief aangespannen door middel van (ongevaarlijke) impulsen.

Je voert actief verschillende oefeningen uit, welke door de personal trainer worden voorgedaan, en je zal merken dat hele simpele bewegingen plotseling erg zwaar zullen zijn. Je lichaam ervaart deze weerstand namelijk alsof het tegen de stroom in moet zwemmen; het is absoluut mogelijk, maar gewoon een stukje zwaarder.

Lees meer over sporten met met elekriciteit in het artikel: sporten met elektroden, word ik geëlektrocuteerd?

Bodytec: buitengewoon tijdbesparend en effectief

Dankzij het leveren van deze weerstand is Bodytec buitengewoon tijdbesparend en effectief. Een enkele training is maar liefst 18 keer effectiever dan normale krachttraining. Na 20 minuten zit de training erop en heeft je lichaam 515 calorieën verbrand. Ter vergelijking: met 20 minuten joggen of boksen verbrandt je lichaam maximaal 250 calorieën.

Na zes tot acht weken zie je de eerste resultaten: je wordt strakker, slanker, sterker en fitter. En omdat je spiermassa toeneemt, ga je meer calorieën verbranden. Ook als je rust.

bodytec outfit
Interesse in deze full body workout van slechts 20 minuten? Start met een proeftraining Bodytec.

Hoe werkt Bodytec?

Tijdens een bodytec training draag je een vest dat weerstand naar 8 verschillende spiergroepen stuurt. Deze weerstand zorgt ervoor dat je spieren 20 keer per seconde worden aangespannen. Normaal gesproken kan je lichaam maximaal 50 procent van je spiervezels tegelijkertijd aansturen, maar met Bodytec is dat maar liefst 90 procent. En dat maakt de training zeer intensief. Je spieren worden dus veel effectiever getraind dan met reguliere krachttraining.

Ook tijdens de Bodytec training treedt het geluk stofje endorfine op. En dan nog iets… je hebt zojuist 2 uur en 40 minuten bespaard!

Wat kun je verwachten van een Bodytec training?

Je trekt eerst een speciaal setje onderkleding en het vest met elektroden aan. Dan kan de training beginnen! Gedurende 20 minuten voer je onder begeleiding van een personal trainer verschillende oefeningen uit: van squats tot lunges.

Elke oefening duurt 4 seconden en daarna ontspan je weer 4 seconden. Na een reeks van ongeveer 10 herhalingen word een oefening weer afgewisseld. Tijdens de oefeningen zelf bepaal je samen met je personal trainer de intensiteit van de prikkels. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training.

Weerstand, prikkels en elektroden, dat klinkt hartstikke spannend! Toch is een Bodytec training geheel pijnloos! Jij bepaalt namelijk samen met de personal trainer welke intensiteit goed voor je is.

Bodytec bij Fit & Fast

Iedereen heeft een andere (sport)achtergrond en trainingsdoel. Op basis van jouw persoonlijke doelen en niveau stellen we een trainingsplan samen. Wil je je borst en schouders trainen, focussen op de buik en rug of juist benen en billen? Afvallen, sneller of sterker worden?

Je krijgt van ons de volledige aandacht. De personal trainer let niet alleen op je houding tijdens de oefeningen, maar motiveert je ook om tot het uiterste te gaan en net even dat stapje extra te zetten.

Dus wanneer kom je FF trainen? Get fit, fast; reserveer een proeftraining!