Page content

article content

Krachttraining voor vrouwen – werken aan mooi gevormd lichaam

Krachttraining voor vrouwen. Sommige mensen vinden een gespierd lichaam mooi, anderen vinden het spuuglelijk. Mooi of lelijk? Wat jouw mening ook is, de meeste vrouwen hebben niet de ambitie om een enorme bodybuilder met bulkende spieren te worden.

Daar sta je dan, een paar simpele oefeningen uit te voeren met één van de kleinste dumbells in je handen. Via de spiegel zie je dat er naast je een man met enorme schijven aan zijn barbell staat. Hij draagt een tanktop waar zijn mega spieren goed in uitblinken. Hij is nog bruiner dan jij, en dat terwijl je afgelopen week nog een zonnebankje gepakt hebt!

Worden wij vrouwen dan ook zo opgepompt door krachttraining? Kun je krachtraining niet veel beter overslaan en in plaats daarvan cardio doen?! Absoluut niet!

Krachttraining voor vrouwen betekent niet automatisch dat je gaat werken aan een ‘bodybuilder lichaam’. Wat vrouwen wèl willen is een mooi gevormd en getoond lichaam. Hoe je daar aan kunt werken? Lees snel verder!

Krachttraining vs Cardio training

Krachttraining met touw

Cardio training is een goede manier om je uithoudingsvermogen en conditie te verbeteren. Hardlopen, zwemmen, fietsen of boksen, het doel is om je hartslag zo lang mogelijk hoog te houden en/of je afstanden en tijden te verbeteren.

Door middel van cardio training ben je dus in feite je hartspier aan het trainen. Je hartspier is namelijk bezig om zoveel en zo efficiënt mogelijk bloed en dus zuurstof door het lichaam rond te pompen om de activiteit vol te kunnen houden. Na regelmatige training is je hart in staat om meer bloed en/of zuurstof rond te pompen zodat de activiteit makkelijker is vol te houden.

Uiteraard ben je lekker calorieën aan het verbranden want de cardio training zorgt voor een negatieve energiebalans: je lichaam verbrandt meer calorieën dan het binnen krijgt.

Handig als je bezig bent met afvallen. Zie ook cardio vs krachttraining.

Echter, urenlang cardio doen zal niet voor die ronde billen gaan zorgen. Cardio geeft je lichaam geen vorm. Hier komt krachttraining om de hoek kijken!

Krachttraining en spiermassa doet afvallen

krachttraining vrouwen dumbels

Krachttraining zorgt voornamelijk voor de opbouw van spiermassa, en spiermassa is precies wat de vormen en contouren aan het lichaam geeft.

Spiermassa wordt (in tegenstelling tot vet) gezien als levend weefsel. Het zal energie (lees: calorieën) verbranden, ook in rust toestand (in tegenstelling tot bij cardio training).

Vetmassa is meer een opslagplaats voor energie. Het trainingsdoel is dus: vetpercentage omlaag en spiermassa omhoog!

Wanneer je een groot deel van je vetmassa kwijtraakt en door spiermassa vervangt, zal je een hogere verbranding hebben. Als je vervolgens goed op je voeding let, zal je afvallen.

Vrouwen en mannen zijn beide in staat om spiermassa te ontwikkelen. Bij mannen gaat dit proces echter veel sneller dan bij vrouwen. Dat ligt aan hormonen, met name testosteron, mannen hebben een genetische aanleg om meer spiermassa te ontwikkelen dan vrouwen.

Bodytec is effectieve vorm van krachttraining voor vrouwen

Ook bodytec is een effectieve vorm van krachttraining. Lees hier meer over in ons artikel over effectief afvallen.

De voordelen van Bodytec zijn:

  • Verhoging van je metabolisme (verbranding tijdens rust)
  • Versterken en vergroten van je spiermassa
  • Beter zichtbare lichaamscontouren (lifteffect)
  • 3 uur sporten binnen 20 minuten
  • Altijd onder begeleiding van een personal trainer en/of fysiotherapeut sporten

Bodytec Krachttraining Vrouwen

Heb je een gezond gewicht, maar erger je je toch een beetje aan je slappe buikje, billen of wil je juist meer focussen op borst en schouders? Ook dan is bodytec dè oplossing. Niet alleen je spieren maar ook de huid wordt gestimuleerd waardoor deze strakker wordt en je een lifteffect krijgt. Je zult zien dat het veel effectiever zal zijn in vergelijking met die eeuwige rondjes hardlopen!

En bij Fit & Fast heb je ook nog eens een personal trainer tot je beschikking, wat wil je nog meer 🙂