Page content

Sporten met elektroden: word ik geëlektrocuteerd?

article content

Sporten met elektroden: word ik geëlektrocuteerd?

Sporten met elektroden: nat pak aan, aangesloten worden op een machine, stroom impulsen door je hele lichaam. Elke 4 seconden aanspanning, daarna 4 seconden ontspanning. Pretty scarry! Is dit vrijwillig?

Sporten met elektroden is vergelijkbaar met zenuwstelsel

Sporten met elektroden is echt niet zo eng als dat het klinkt of eruit ziet. Ons lichaam verstuurt dagelijks miljoenen signalen via ons zenuwstelsel met als doel informatie van onze spieren te ontvangen en verwerken.

Deze informatie heeft betrekking tot de staat waarin de spieren verkeren, het aanspannen van de spier, het maken van een beweging, eigenlijk alles wat je met je lichaam doet.

Het sporten met elektroden met behulp van EMS training maakt gebruik van ditzelfde systeem. De elektroden sturen signalen naar de spieren en zenuwen met als doel deze te trainen.

Sporten met elektroden aan machine koppelen

Voor het lichaam maakt het niet uit of de signalen vanuit de hersenen of vanuit een machine komen. Sporten met elektroden via de Miha Bodytec maakt het mogelijk om een veel intensievere trainingsprikkel aan de spieren te geven. Zo kunnen er dan ook meer spiervezels geactiveerd worden dan bij normale krachttraining.

Voila! Een maximum training in minimum tijd!

Sporten met elektroden in de praktijk

Hoe werkt het sporten met elektroden met behulp van EMS training in de praktijk? Je draagt allereerst een setje onderkleding als ondergoed, wat gemaakt is van materiaal dat lijkt op thermo kleding. Het is speciaal ontwikkeld om de elektroden goed te geleiden.

Over deze onderkleding draag je een speciaal ontworpen vest. Dit vest heeft elektroden op de borst, buik, boven- en onderrug. Tot slot gaan er aparte pads op je armen, benen en billen (over de onderkleding) en worden deze aan het vest gekoppeld. Dat zijn een hoop spiergroepen tegelijkertijd zeg, tijd om het pak aan de machine te koppelen en lekker aan de slag te gaan!

Tijdens het sporten met elektroden bepaal je zelf de intensiteit van de stimulatie. Daarom zal de trainingsprikkel geen pijn doen!

Miha Bodytec Lichtjes Machine

De Miha Bodytec laat (met behulp van op- en aflopende lichtjes) zien wanneer er stimulatie zal zijn en wanneer je rust hebt. Tijdens de seconden van aanspanning voer je een oefening uit. Bijvoorbeeld een squat of een plank positie. De daaropvolgende seconden van ontspanning heb je rust. Wil je echt moeilijk en hard aan de slag? Dan kun je natuurlijk de plankpositie ook vasthouden tijden de rust. No shame als je het niet doet, misschien iets voor in een later stadium.

De oefeningen zelf worden uitgelegd door een personal trainer. De trainer zal een trainingsschema laten uitvoeren dat is gebaseerd op de spiergroepen die jij zelf wilt trainen. Niet nadenken, gewoon doen dus! De trainer zal je tijdens de oefening ook direct corrigeren en tips geven over de technische uitvoering.

Een half uurtje later sta je weer buiten.

Waarom zou je sporten met elektroden?

Laat ik maar direct zeggen waar het op staat.

Duhhh, omdat het effectief en resultaatgericht is natuurlijk!

Sporten met elektroden en personal trainerSporten met elektroden via EMS training duurt 20 minuten en is 18x effectiever dan normale krachttraining. Deze 20 minuten trainen staan gelijk aan drie uur sporten in de sportschool.

Daarnaast, je hebt een personal trainer tot je beschikking! Wil je afvallen? Natuurlijk, dat kan. Wil je niet afvallen maar juist meer spiermassa opbouwen? Ook dat is mogelijk. Heb je rugklachten en wil je werken aan een goede houding? We gaan ermee aan de slag! Met een trainingsschema vol oefeningen gericht op jouw persoonlijke trainingsdoel zit je gebakken. Je prestatie vermogen zal aanzienlijk omhoog gaan en het lichaam wordt sterker en strakker.

Lees ook het artikel: resultaten van Bodytec.

Met deze voordelen in het achterhoofd draai ik de vraag om; waarom zou je nog zelf in de fitness aan die apparaten gaan hangen? Het heeft immers niet hetzelfde effect. En toch willen we allemaal fit zijn. We willen onszelf fysiek en mentaal sterk voelen, lekker in je vel zitten. Snel, effectief en resultaatgericht trainen. Sporten met elektroden maakt het mogelijk.