Page content

article content

Bodytec ervaringen met Sacralisatie

Van jongs af aan heeft Aafke een zeurende pijn in haar onderrug. Ze had een verkeerde houding, stond hierdoor verkeerd en had pijn tijdens sporten. Met het ouder worden nam de pijn in haar onderrug toe. Pas op haar 40ste levensjaar heeft ze foto’s van haar wervelkolom laten maken.

Sacralisatie: een vergroeiing in de onderrug

Het blijkt dat Aafke een geboren afwijking heeft: sacralisatie. Sacralisatie is een vergroeiing in de onderrug, een extra lumbale wervel.

Normaal gesproken heeft ieder persoon vijf wervels in de onderrug; Aafke heeft er zes.

Sacralisatie is een vergroeiing in de onderrugDit was de oorzaak van de pijn en haar verkeerde houding. Daarbij heeft ze een lichaam dat niet helemaal meewerkt, een lichaam met pech. Ze heeft veel last van blessures, pijn in gewrichten, ontstekingen, een trage schildklier, heftige migraine en een knie die niet goed functioneert.

Meer dan 10 jaar lang heeft Aafke niet tot nauwelijks gesport. Ze is nu twee jaar geleden begonnen met bodytec bij Fit & Fast.

Aafke verteld:
“Ik heb altijd wel wat aan mijn lichaam. Pijn in mijn onderrug, mijn gewrichten, mijn schouder, een ontsteking, een kapotte meniscus of andere fysieke omstandigheden waardoor ik niet kan sporten. Dat maakt een workout helemaal niet meer leuk, ik was het eigenlijk gewoon helemaal zat!”

Bodytec ervaring met Sacralisatie

“Mijn bodytec ervaring met sacralisatie is zeer positief! Tijdens de Bodytec training hoef ik niet te springen, de bewegingen zijn low impact. De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren, hierbij zit mijn gewicht niet in de weg en toch doe ik aan spieropbouw. Ik word de training ’ingezogen’, mijn gedachten zijn er even helemaal uit. Ik kan mijn ‘denk baan’ even loslaten en ben geconcentreerd op de Bodytec training. Dit is erg ontspannend.”

personal trainer let op houding bij bodytec

“Naast snel en effectief spieren trainen heeft Bodytec ook een ander positief effect. De personal trainer let namelijk constant op mijn houding. Keer op keer wordt mijn slechte houding gecorrigeerd. Er wordt gehamerd op je navel intrekken, de borst naar voren brengen en schouders naar achteren en omlaag. Ik krijg hierdoor een rechte rug en sta beter. Ook na de training ben ik me hiervan bewust en kan dit toepassen.”

Mijn ziekte zit mij niet in de weg tijdens de bodytec training. De gewrichten worden minimaal belast, daarom heb ik geen pijn. Het prikkelende gevoel vind ik zelfs heel prettig, ik denk dat dit verslavend is. Ik voel een heerlijke trainingsvermoeidheid en spierpijn. Na afloop ben ik zo voldaan! Nog steeds heb ik pijn in mijn onderrug maar dat is gedurende de twee jaar dat ik bij Fit & Fast train een stuk minder geworden.”

“Bodytec zorgt ervoor dat ik toch kan sporten: ik versterk mijn lichaam en kan hierdoor in het dagelijks leven beter functioneren.”

Heb jij ook een last van sacralisatie, een andere ziekte of aandoening en ben je benieuwd naar jouw ervaringen met bodytec? Neem gerust contact met ons op! Heb je vragen over de ziekte of ervaring van Aafke met bodytec training? Aafke is blij deze te beantwoorden!