Page content

article content

Bodytec ervaringen met Reuma Lupus

Wat doe je als je altijd moe bent, als je zo vaak ziek bent dat je voor je gevoel iedere bacterie te pakken hebt, als je kruipend de trap op moet omdat je benen het niet meer doen, wanneer je je benen moet optillen met je armen bij het verlaten van de auto? Juist, dan ga je naar de huisarts.

‘Stress op het werk’ wordt vaak als reden gegeven en ‘rust nemen’ is de remedie. Totdat je jezelf echt eens goed laat onderzoeken, wat blijkt: Reuma Lupus. Het overkwam Manon.

Reuma lupus: stoornis van het afweersysteem

reuma lupusReuma lupus is een auto-immuun ziekte die huid, gewrichten en interne organen kan aantasten. Manon had ontzettend veel last van gewrichtspijnen (altralgie) en gewrichtsontstekingen (artrisis).

Om het afweersysteem te onderdrukken kreeg Manon prednison. Maar behalve het gewenste effect heeft prednison ook bijwerkingen. Ze kreeg last van stemmingswisselingen en werd depressief. Ook vreetbuien, gewichtstoename, een opgezwollen gezicht en haaruitval zijn onderdeel van de bijwerkingen.

Hieronder volgt het interview met Manon:
‘’Een periode van afvallen begon, ik moest wel, mijn gewicht en vetpercentage waren niet gezond meer. Reguliere krachttraining kon ik helaas niet doen met mijn ziekte. Na uren cardio training in de sportschool merkte ik geen verschil of resultaat. Wel was ik minstens drie uur van de dag kwijt aan sporten.”

“Mijn gewicht en buikomvang bleven gewoonweg hetzelfde, ontzettend frustrerend! Ik schaamde me, nog nooit was ik zo dik geweest. Daarnaast had ik last van gewrichtspijnen en dan die vreetbuien. Zoetigheid dat was mijn enige gedachte…, ben ik verslaafd?! Ja, want ik maakte soms zelfs expres ruzie met mijn vriend om vervolgens naar buiten te kunnen rennen en snoep te halen.’’

Bodytec ervaring met reuma lupus

“Ik moest rustig aandoen voor een aantal maanden, ik mocht niet eens traplopen. Mijn lichaam begon te verstijven, ik merkte dat ik juist wel moest bewegen.”

‘’Het hele internet heb ik afgezocht naar mogelijke oplossingen om op een gezonde manier af te vallen en op een gezonde manier te sporten. Bij toeval kwam ik op bodytec uit. Een personal trainer voor een betaalbare prijs. Het leek me ook erg spannend en toch wel een beetje eng: sporten met elektroden. Ik was sceptisch: 20 minuten dat gelijk staat aan 3 uur krachttraining?!”Bodytec mogelijk bij Reuma

“Na een goede uitleg over bodytec gaven de artsen in het ziekenhuis goedkeuring, vooral omdat de training onder begeleiding van een fysiotherapeut gebeurd. Bodytec is mogelijk met mijn ziekte en ik besloot deze nieuwe manier van sporten te proberen.”

“Tijdens en na mijn eerste training merkte in geen gewrichtspijnen, wel voelde ik een heerlijke trainingsvermoeidheid en spierpijn.”

“Hier hunkerde ik al zo lang naar, en dat in 20 minuten! In de sportschool gebeurde er zelfs niets na 2 uur cardio training! De kracht om door te gaan was terug, ik besloot vaker te trainen en klant te worden bij Fit & Fast.’’

‘’En het werkt! Trainen met bodytec geeft resultaat, mijn benen zijn strakker geworden en bovendien heb ik bijna geen cellulitis meer. Dit motiveert mij alleen maar meer. Ik train nu twee keer in de week en let daarnaast op mijn voeding. Bodytec training heeft mijn leven veranderd. Ik zit weer vol energie en gezond afvallen is nu minder moeilijk.”reum lupus ervaring

“Ik kies voor bodytec omdat de trainingen lekker gevarieerd zijn, hierdoor heb ik iedere keer weer zin om te trainen’’.

Heb jij ook een vorm van reuma, een andere ziekte of aandoening en ben je benieuwd naar jouw ervaringen met bodytec? Neem gerust contact met ons op! Heb je vragen over de ziekte of ervaring van Manon met bodytec training? Manon is blij deze te beantwoorden!