Page content

article content

Bodytec ervaringen met Obesitas

Gewicht en vetpercentage dat blijft dalen, spiermassa dat blijft stijgen. Steeds fitter, actiever en gezonder worden in het dagelijks leven. In 7 maanden tijd 35 kilo verliezen: Wat is het geheim?

Ik vraag het aan Faas. Faas is een 34 jarige tennisser met obesitas. Hij heeft besloten om hier verandering in te brengen. Hij koos voor gezond afvallen door een combinatie van Bodytec, cardio en de juiste voeding. In de zomer tennist hij wel 5-6 keer per week. Zodra het kouder wordt buiten en de tennisbanen sluiten is hij twee keer in de week te vinden op een squash baan. Daarnaast traint hij ook twee keer in de week met Bodytec bij Fit & Fast.

Hieronder volgt het interview met Faas
“‘Elke dag is weer een feestje, een overwinning op jezelf die je kunt behalen. Soms wijst juist het tegendeel uit. Ik sta elke dag op de weegschaal. Als ik keihard mijn best gedaan heb en de weegschaal toch een kilo zwaarder uitwijst dan de dag ervoor dan heb ik er echt wel de pest in. Maar dat hoort erbij.”

Bodytec Obesitas Weegschaal

“De enige manier om eroverheen te komen is doorzetten, get over it. Sporten is voor mij de manier om te blijven doorzetten. Ik doe veel aan squash en tennis en daarnaast train ik met bodytec. Krachttraining is niet de leukste manier, maar wel een hele relaxte manier van trainen. Je krijgt er veel energie van, het geeft direct resultaat dat doorwerkt op je spieren. Je gaat meer recht op lopen, en je algehele houding wordt beter.”

“Het gaat snel met bodytec, een succeservaring in 20 minuten!”

“Dat zorgde ervoor dat ik bleef doorzetten. Natuurlijk heb ik niet altijd evenveel zin om te trainen na een lange werkdag, maar de training staat wel al ingepland. Afspraak is afspraak. Dat ga ik niet meer afzeggen, een mooie stok achter de deur. Bovendien heb je een personal trainer naast je die ervoor zorgt dat je je wel door moet zetten.”

Diëten met obesitas

Obesitas onbewuste calorieënFaas volgt, naast zijn bodytec trainingen een bijzonder dieet: één keer per dag nuttigt hij een warme maaltijd, meestal ‘s avonds. De rest van de tijd drinkt hij koffie, thee en water. Gedurende de dag eet hij dus helemaal niets. Geen ontbijt, geen lunch, geen tussendoortjes.

“Wanneer je maar één keer per dag eet hoef je niet na te denken. Je hoeft geen keuzes te maken. Als iemand op een verjaardag vraagt of ik een gebakje wil dan is het gewoon: ‘nee want ik eet niet’. Anders zit je nog wel eens in twijfel – zal ik wel nemen, zal ik niet nemen? – Nu is het duidelijk, voor mezelf en voor de ander.”

“Hiermee beperk je ook de onbewuste calorieën. Uiteindelijk wil ik weer toe naar een normaal eetpatroon waarbij ik, in kleine porties, weer meerdere keren per dag ga eten. En daarbij is mijn bodytec ervaring zeer positief: ik wil natuurlijk blijven trainen!”

“Dat zorgt er ook voor dat mijn lichaam sterker en strakker wordt. Doelen stelde ik stukje bij beetje vast. De stap is veel te groot als je van 144 kg naar 100 kg moet. Ik probeerde eerst eens onder de 140 kg te komen. Van daaruit stelde ik voor mezelf een volgende doel, 135 kg. Zo bereik je voor jezelf iedere keer weer een gezonder gewicht.”

Resultaat van Bodytec Ervaringen met Obesitas

Van een vetpercentage van 43,7% is Faas in 7 maanden tijd gedaald naar 29,0%. Zijn spierpercentage is van 25,0% gestegen naar 33,0%. Het gevaarlijkste vet, visceraal vet (vet rond de organen) is bijna gehalveerd. Van een waarde van 19 is het nu 10! Een stuk gezonder dus!

Zoek jij ook hulp bij het afvallen en ben je benieuwd wat Fit & Fast of Bodytec voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!