Page content

article content

Effectief afvallen: Hoe doe je dat met Bodytec?

Cas en Petra waren het spuugzat. Het overgewicht en ongezonde levensstijl, er moest verandering in gebracht worden. Ze besloten om hun levensstijl drastisch om te gooien. Maar waar begin je met effectief afvallen?

“Uit eten gaan: Het is lekker, gezellig en gemakkelijk. Wij zijn geen keukenprinsessen, we houden daarentegen wel van lekker eten en kunnen het ons financieel veroorloven om regelmatig uit eten te gaan. We hadden ook nog eens een onregelmatig leven, we vierden feestelijke gelegenheden met lekker eten, we hebben beide een zittend beroep en als klap op de vuurpijl deden we veel te weinig aan sport en beweging.”

“Zo word je natuurlijk nooit meer dun en het is in ieder geval geen gezonde levensstijl. We waren ongezond dik, dus de missie effectief afvallen ging van start!”

Hoe kun je sporten en afvallen als je lichaam in de weg zit? Bodytec is een mogelijke oplossing. Sinds augustus 2015 zijn Cas en Petra begonnen met twee bodytec trainingen in de week. Sporten geeft het meeste resultaat als je ook op de voeding let. Daar worden Cas en Petra in begeleid door Newfysic.

Wat is Bodytec?

Bodytec staat voor trainen met weerstand. Spieren moeten kracht leveren tegen de weerstand in. Je hoeft geen bewegingen uit te voeren waarbij je jezelf in allerlei bochten moet wringen. Het zijn simpele oefeningen waarbij het lichaam niet in de weg zit. Daarom is het een fijne manier van trainen voor mensen met overgewicht.

Wat is Bodytec

Bodytec werkt ook effectief en snel en is daarom een uitstekend hulpmiddel bij het afvallen. Tijdens de 20 minuten training verbrandt het lichaam 515 calorieën. In de opeenvolgende dagen, wanneer de spieren gaan herstellen, blijf je calorieën verbranden. Dat is immers hoe krachttraining werkt.

Effectief afvallen met Bodytec

Petra zegt: “Naast de bodytec training zijn we half november ook gestart bij Newfysic. Ik ben nu al bijna twee kledingmaten kleiner geworden. Ook mijn ringen vliegen bijna van mijn vingers. In totaal ben ik 18 kilo afgevallen en iedere week word ik 0,5 tot 1 kilo lichter. Zo blijft afvallen gezond en effectief.”

Het mooiste van alles vind ik dat de bodytec maar 20 minuten duurt. Voordat je het in de gaten hebt is het alweer voorbij. En toch staat een training gelijk aan 3 uur sporten en heeft het effect.

“Niet alleen mijn kleding begint te slobberen, ik merk het ook aan mijn lichaam. Na de training voel ik mij vermoeid, mijn spieren hebben echt een behoorlijke inspanning geleverd! Bovendien merk ik dat ik vooruit ga, sterker word en het ook conditioneel beter kan volhouden. Iedere dag fiets ik naar mijn werk en tegen de wind in gaat een stuk gemakkelijker dan voorheen. Hierdoor voel ik me gezond!”

Cas zegt: “Bodytec heeft, met name in combinatie met voeding, echt resultaat. We zijn veel beter in bewegen en sporten dankzij bodytec. De trainingen zijn fijn. We worden sterker en je merkt aan alle kanten dat het hele lichaam dunner word. Ik heb overal minder vet, bij mijn armen, schouders, benen en buik. Bovendien merk en zie ik dat ik meer spiermassa heb, het voelt bijna alsof ik 5 jaar jonger ben.”

“Wat ik ook heel fijn vind is de afspraak met een personal trainer. Ik hoef niet na te denken over oefeningen, wordt gecorrigeerd in mijn houding en bovenal, ik kan het niet maken de training af te zeggen. Een mooie stok achter de deur.”

Effectief Afvallen met Personal Trainer

Voeding belangrijk bij effectief afvallen

Newfysic werkt met een persoonlijk verantwoord voedingsplan en eiwitsupplementen. De supplementen zijn een combinatie van B-vitamines en aminozuren (bouwstenen van eiwitten). Ze vullen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan. Bovendien is het hongergevoel minder sterk, blijven de spieren op peil en daardoor krijgt het lichaam een efficiëntere vetstofwisseling.

“Vaak weet je wel wat gezond en ongezond is, maar toch is het fijn om een bevestiging op papier te hebben. Sommige producten zijn echt een verrassing. We mogen bijvoorbeeld geen wortels eten, daar schijnt te veel suiker in te zitten. We krijgen menu suggesties en wegen het avondeten af. Het wekelijkse weegmoment is heftig. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt als het gezond eten die week niet gegaan is zo als je hoopte. Als je niet goed je best doet dan neem je jezelf in de maling. Het grappige is dat eten anders smaakt. Als je dan een keer uit eten gaat, dan smaakt het veel lekkerder en ook specialer dan voorheen.”